Bezos, fondatorul Amazon, are o avere, estimată de americanii de la Forbes, de 88,2 miliarde de dolari, în timp ce fondatorul Microsoft, Bill Gates are 90,1 miliarde de dolari.

Jeff Bezos s-a născut într-o familie de fermieri din New Mexico, în 1964. Mama lui era, în acea perioadă, încă o adolescentă. Ea s-a măritat la scurt timp cu Mike Bezos, care l-a adoptat pe Jeff. Fondatorul Amazon nu a știut că Mike este tatăl său vitreg decât după vârsta de 10 ani.

Potrivit părinților săi, Jeff Bezos a arătat o înclinație spre mecanică încă de la o vârstă fragedă, când și-a demontat pătuțul pentru că a vrut să doarmă într-un pat obișnuit. În 1994, Bezos a citit că internetul a crescut cu 2.300% în doar un singur an și a fost uluit de acest număr. Drept urmare, el a început să se gândească cum să profite de această creștere și a făcut o listă cu 20 de produse pe care ar putea să le vândă în mediul online. În final, a decis că cea mai profitabilă variantă ar fi cărțile, iar predicția lui s-a adeverit. Așa s-a născut compania Amazon, în garajul lui Jeff Bezos din Bellevue, Washington, după ce a renunţat la postul de vicepreşedinte al firmei D.E. Shaw, unde identificase potenţialul companiilor din online. După primele două luni de funcționare a magazinului, Bezos reușea să vândă cărți în toate cele 50 de state ale SUA, dar și în alte 45 de țări, înregistrând un venit de 20.000 de dolari pe săptămână.

Amazon.com este în prezent cel mai mare retailer online din lume și cel mai mare furnizor de servicii de infrastructură cloud din lume, prin intermediul serviciului Amazon Web Services. Bezos este și fondatorul companiei Blue Origin (fondată în 2000) care planuiește zboruri în spațiu începând de anul viitor. În 2013, Bezos a cumpărat ziarul Washington Post. O serie de alte investiții sunt gestionate prin Bezos Expeditions.

Afaceri în România

Bezos deține în România Centrul de Dezvoltare Amazon în Iași. Amazon este prezent pe piața din România de 11 ani. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro și a creat 600 de locuri de muncă pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume. Un nou sediu a fost deschis anul acesta. Noul sediu Amazon găzduiește patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services și Digital Imaging, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. 

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate, asigurare de viață, discount-uri pentru angajați și multe altele, cât și multe oportunități pentru studenți și absolvenții facultăților de profil. Până la finalul anului peste 50 de absolvenți talentați vor avea oportunitatea să facă parte din echipă.

Amazon va continua să colaboreze îndeaproape cu cele mai renumite universități din România pentru identificarea și susținerea talentelor de top. Puteți afla mai multe detalii despre pozițiile disponibile accesând: romania.amazon.com.