Imobilul cumpărat în trimestrul al doilea al acestui an are mai mulţi chiriaşi, printre care şi Procter & Gamble şi vine în completarea depozitelor pe care firma le deţine deja în Timişoara. Tot anul acesta, compania a mai investit 5 mil. euro într-un depozit de 20.000 mp din Braşov închiriat de Flanco.

Investitorii au mai cumpărat anul acesta circa 44 de hectare de teren de la producătorul de biscuiţi Ro Star pentru 8,4 mil. euro. Terenul este localizat în Ştefăneştii de Jos. Compania a anunţat recent că vrea să îşi dubleze valoarea investiţiilor din România, până la 500 mil. euro, până în 2020, după ce a transformat un credit intra-grup în acţiuni. Prin această mişcare, WDP a preluat 80% din acţiunile subsidiarei prin care funcţionează în România, restul fiind deţinute de Jeroen Biermans, directorul general al companiei locale.

Belgienii de la WDP lucrează, în paralel, la dezvoltarea a 11 depozite pentru chiriaşi precum Inter Cars, Sarantis, Kitchen Shop sau Profi. Suprafaţa depozitelor aflate în lucru depăşeşte 114.000 mp şi presupun un efort investiţional estimat la 68 mil. euro.

În prezent, WDP deţine 19 proprietăţi destinate închirierii, cu o suprafaţă de 434.147 mp şi o valoare de 337,7 mil. euro. Pe lângă aceste imobile, compania mai controlează şi o suprafaţă de 3,2 mil. mp.

Familia de investitori, cu exponentul său Tony De Pauw, care conduce afacerile, este creditată de publicaţia belgiană De Rijkste Belgen cu o avere de 448,4 mil. euro.

Investitorii belgienii au investit până acum peste un miliard de euro în proprietăţi româneşti, majoritatea înainte de criză, dar au proiecte de viitor care implică alte sute de milioane de euro.

CITIŢI ŞI Afacerile imobiliare ale milionarilor belgieni în România