Mihai Trăistariu îşi dorea să participe pentru a 11-a oară la preselecţia Eurovision, însă modificările aduse de organizatorii concursului, pe care susţine că le-a aflat prea târziu, nu-i vor mai permite să facă asta.

Modificările la regulamentul Eurovision, anunţate pentru acest an, nu-i vor mai permite lui Trăistariu, dar şi altor colegi de breaslă, să participe în acest an, iar aceştia se gândesc chiar să facă o plângere din cauza situaţiei la Guvern şi la preşedintele Iohannis.

TVR face gafe incomensurabile! Şi-au bătut joc de munca artiştilor!

“Cert este că TVR nu procedează bine deloc, face gafe incomensurabile de ani de zile. Gafează neanunţând la timp. Nu-mi spui tu mie că se scrie o piesă în câteva zile ca să fie gata pe 1 martie în finală. Piesa se ştie deja, artistul e ales, cred că are şi videoclipul, aşa spun toţi colegii mei de breaslă cu care am vorbit. Compozitori şi colegi mă sună, sunt supăraţi şi indignaţi. Îmi spun artişti de la X Factor şi Vocea României sau la început de carieră că aveau melodii pregătite din noiembrie-decembrie, în care au investit mii de euro.

Şi dacă tu anunţi pe 1 februarie că avem artistul şi că e piesa. E foarte nedrept pentru aceşti tineri! Nu se face aşa! Parcă şi-au bătut joc de munca lor. Unii vor să facă scandal, eu nu mă bag în asta, eu mă detaşez şi mă înscriu în altă ţară. Oricum eu nu mai cred că în România mai e ceva cinstit. Personal nici nu-mi pasă ce artist reprezintă România, că îl alege TVR sau Global, dar părerea generală e clară: că piesa se ştie şi totul e apă de ploaie! Abia aştept să mă duelez cu românul care reprezintă România şi să-i arăt cum se cântă de-adevăratelea”, a declarat, revoltat, Trăistariu pentru Click!.

O să câştig pentru orice ţară! Se poate!

Cântăreţul ameninţă că, în aceste condiţii, se gândeşte serios să participe pentru altă ţară, dând exemplu pe Celine Dion, artista din Canada care a câştigat Eurovisionul pentru Elveţia.

“Aşa cum i-a obişnuit TVR pe români, Eurovision e o mare tâmpenie, din ce în ce mai mare, încât audienţa se va pierde. S-a pierdut în ultimii ani. A ajuns un fâs în ultimii ani, încât nu vor mai organiza când vor vedea că aruncă 100. 000 de euro pe taxa aia şi pierd. Vor vedea că nu mai e o prioritate şi o să renunţe la el. Păcat! Din câte ştiu la ora asta sunt artişti care vor să facă o petiţie şi să o depună la Guvern şi la Klaus Johannis, dar ei nu ştiu că doar televiziunea de stat organizează Eurovision şi e atât de nedrept.

Îşi bat joc de artişti, nu sunt trataţi aşa cum se cuvine. Le-am zis că nu mă bag, să facă un fel de plângere. Eu cred că-i târziu demersul, dar nu-i rău, să fie zguduiţi de branşa artiştilor. Le urez succes. Eu merg pe drumul meu, mă înscriu  pentru altă ţară că, mi-am propus de mult timp şi iată că a venit ocazia. O să câştig pentru orice ţară, aşa cum Celine Dion, canadianca, a câştigat Eurovision pentru Elveţia. Deci se poate!”, a declarat Mihai Trăistariu.

Trăistariu a obţinut locul 4 la ediţia Eurovision din 2006, care a avut loc în Grecia, cu piesa “Tornero”.