În cadrul emisiunii sale de la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat o serie de documente fără precedent care sunt legate de consilierul lui Vlad Voiculescu Vlad Alexandru Mixich.

Potrivit jurnalistului, omul din USR a ajuns să încaseze un salariu de 457.000 de euro. Mai exact, deși în luna octombrie 2016, Vlad Mixich a ajuns din consilier personal vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, în prezent, cariera sa s-a schimbat semnificativ.

Mai exact, potrivit informațiilor publicate pe blogul personal, secretarul lui Voiculescu susține că este specializat în domeniul politicilor de sănătate și lucrează ca membru al echipei de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții.

Mihai Gâdea s-a declarat șocat de această informație, adăugând că odată ce s-a interesat de acest subiect a aflat o serie de ”lucruri spectaculoase”. Mai exact, membrul USR face inclusiv consultanță pentru mai multe spitale regionale care se vor construi, iar în urma consultanței sale nu s-a făcut niciun spital.

În ceea ce privește salariul pe care îl încasează un expert consultant, potrivit documentului prezentat de mihai Gâdea, totalul veniturilor ajunge la aproape 500.000 de euro.

„Când citești asta te gândești că cei de la Banca European de Investiții au văzut lumina românească și au spus ‘de astfel de oameni avem nevoie’. Numai că în momentul în care intri un pic mai adânc vei descoperi o serie întreagă de lucruri spectaculoase. Domnia sa face consultanță pentru trei spitale regionale care se vor construi în România. În urma consultanței pe care o face spitalele nu s-au făcut.

Salarii fără precedent ale membrilor USR PLUS 

Hai să ne uităm la suma pe care domnia sa o încasează ca expert consultant. Acest document ne arată totalul veniturilor pe care le are: 457.000 de euro, dar vestea bună pentru domnul Mixich este că toate cheltuielile domniei sale sunt de-asemenea decontate: merge cu avionul, se decontează. O serie întreagă de cheltuieli îi sunt decontate”, a spus Mihai Gâdea.

Vlad Alexandru Mixich nu este singurul care a intrat în vizorul jurnalistului. Acesta a vorbit și despre Marius-Mihai Vasiliu, un „om din umbră” prezent, de asemenea, și în Ministerul Dezvoltării în mandatul ministrului Ion Ștefan.

Mihai Gâdea a prezentat declarația de avere a acestuia, conform căreia deține mai multe funcții, iar salariile pe care le încasează sunt fără precedent. Vasiliu este membru în patru consilii de administrație, precizând că acesta nu este singurul caz.

În acest context, jurnalistul precizează că acesta este și motivul pentru care există atât de ”mare supărare” în USR PLUS.

„Acest domn, că vă dați seama de ce e supărarea mare. Marius Vasiliu este membru în patru consilii de administrație: Comisia specială de retrocedare a ANRP – membru – 29.203 lei, Consiliul de Administrație – Agenția Națională pentru Locuințe – membru – 15.726 lei, Consiliul Director al Fondul Român de Dezvoltare Socială – membru – 24.340 lei, Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – Eximbank – membru – 128.958 lei. Aici nu este pus salariul de secretar de stat. (…)

Și știți câte cazuri sunt așa? De ce este atât de mare supărare în USR-PLUS că au ieșit de la guvernare pentru Stelian Ion și nu mai știu ce? Aparent pentru treaba asta. Uitați-vă la ce sume și ce poziții au acești domni”, a spus Mihai Gâdea.