Noile înregistrări din dosarul instrumentat de DNA împotriva lui Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă arată cum a fost implicată Laura Codruţa Kovesi. Ea este actuala şefă a Parchetului European, instanţa de la care a pornit dosarul afaceristului care a apelat la generali pentru a scăpa de pedeapsă.

Legătura dintre Florian Coldea și Laura Codruţa Kovesi

Informațiile au fost comentate de Mihai Gâdea. Jurnalistul spune că dosarul a pornit de la Laura Codruţa Kovesi, de la Parchetul European.

Potrivit unor declarații făcute de Dumitru Dumbravă, aceasta dorea „10 ani”. Totuși, jurnalistul se întreabă de unde știa.

Gâdea pune apoi o întrebare clară: „Cine este madame de la Bruxelles şi cum apare în aceste stenograme?”.

Potrivit declarațiilor făcute de el, toate acest legături sunt foarte interesante.

„Şi acum vine bomba. Dumbravă vorbeşte despre madame şi influenţarea judecătorului care i-a fost student lui Trăilă (n.red. avocatul Doru Trăilă).

Dumitru Dumbravă – Generalul Negru: Păi, s-a dat acum pedeapsa, putem să mergem în jos, dar trebuie să se întâmple ceva în momentul ăla. Ei, oricum. De la zece ani cât visa madame.

Cum? Dosarul acesta a pornit de la doamna Kovesi, de la Parchetul European. Şi domnul Dumbravă ne spune că, de fapt, madame voia 10 ani, dar de unde ştia Dumbravă? A vorbit cu doamna madame? Foarte interesant. Şi apoi se vorbeşte în clar despre cine este madame.

Ghici ghicitoarea mea: cine este madame de la Bruxelles şi cum apare în aceste stenograme. Nu prea aţi văzut pe nimeni să vorbească despre asta pe aici, nu? Încă le e frică!”, a declarat Mihai Gâdea.

Florian Coldea, SRI
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Se întâmplă un lucru foarte interesant în dosar

Jurnalistul a sugerat apoi că denunţătorul din dosarul generalilor, Cătălin Hideg, ar trebui să întrebe „cine este madame?”. Această persoană este cea care dorea condamnarea, spune jurnalistul.

Totuși, se întâmplă „un lucru foarte interesant”, în opinia lui Mihai Gâdea. După intervenţia făcută în proces de Coldea şi Dumbravă, Parchetul European nu face contestaţie la pedeapsă, a punctat el.

Totodată, pedeapsa este „infinit mai mică faţă de zece ani”, precum spunea Dumitru Dumbravă.

„Madame voia 10 ani, spune generalul Dumbravă. Nu e niciun fel de nedumerire. Să întrebe domnul Hideg (n.red. Cătălin Hideg, denunţătorul din dosarul generalilor): dom’le, cine e madame? Madame este persoana care dorea această condamnare, adică procurorul, nu? Se întâmplă un lucru foarte interesant. După intervenţia în proces a Generalului Negru şi a generalului care se credea Dumnezeu, Coldea şi Dumbravă, Parchetul European nu face contestaţie la pedeapsă. Pedeapsa este mult mai mică, infinit mai mică faţă de zece ani cât spune Generalul Negru, şi nu mai face apel. Despre cine este vorba? O spune chiar denunţătorul în faţa Oanei şi a lui Adrian Ursu, la Exces de Putere. Cine este madame din înregistrări?”, a conchis Gâdea.

Legătura neștiută cu Laura Codruța Kovesi

Influența pe care generalul SRI Florian Coldea ar avea-o asupra șefei Parchetului European, Laura Kovesi, era adusă în discuție pentru a-l convinge omul de afaceri Cătălin Hideg să colaboreze cu gruparea Coldea-Dumbravă-Trăilă.

Aceasta îi cerea să le livreze sumele solicitate, promițându-i în schimb o soluție favorabilă la Curtea de Apel București în dosarul în care fusese trimis în judecată de EPPO și în care primise o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare de la Tribunalul București, potrivit unei stenograme.

Jurnalista Sorina Matei de la Mediafax, realizatoare a emisiunii „Of/On The Record” la postul TV Aleph News, a publicat vineri, 24 mai, fragmente din referatul prin care DNA i-a pus sub control judiciar pentru trafic de influență pe fostul prim-adjunct SRI Florian Coldea, pe fostul șef al Direcției Juridice din SRI Dumitru Dumbravă, pe avocatul Doru Trăilă și pe omul de afaceri Dan Tocaci.