Ies la iveală informații șocante despre pandemia de coronavirus. Toată planeta a rămas cu gura căscată. China a încercat să ascundă totul.

Mihai Gâdea a spus adevărul

Prezentatorul de la Antena 3 a dezvăluit la Sinteza Zilei un raport al serviciului german secret BND, care a apărut, pe surse, în presa germană.

Potrivit raportului, China a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să o ajute la „acoperirea” coronavirusului. „Pe 21 ianuarie, președintele Chinei a cerut directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să nu anunțe că virusul poate fi transmis între oameni și să se întârzie orice declarație despre pandemie – a constatat agenția germană de informații BND într-un raport. Der Spiegel raportează că pe 21 ianuarie 2020 a existat o conversație telefonică între directorul general al OMS și președintele Chinei”, a explicat Mihai Gâdea.

Informațiile au fost comentate la Sinteza zilei de academicianul Victor Voicu, medic farmacolog, doctor în medicină, vicepreședinte al Academiei Române.

„Sub anumite aspecte, raportul este surprinzător. E surprinzător că apare încă o verigă care pledează pentru ceea ce lumea zice teoria conspirației. (…) În Nature a apărut un articol în care specialiștii spun explicit după ce fac o analiză a genomului că e greu să tranșezi dacă este transformare genomică naturală sau a fost o manipulare de gene, introducerea unui segment care i-a generat nou funcții”, a spus academicianul Victor Voicu.