Gigantul software Microsoft a anunţat că va folosi în cadrul sistemului de operare Windows şi alte browsere, nu doar Internet Explorer. În acest fel, Microsoft pune punct litigiului cu Uniunea Europeană privind concurenţa neloială.

Astfel, în cadrul noului sistem de operare Windows 7, Microsoft va introduce o casetă care va permite utilizatorului să îşi aleagă browserele dorite: Internet Explorer, Safari, Firefox sau Opera.

Microsoft nu va instala alte browsere decât IE, însă va oferi clienţilor posibilitatea să şi le instaleze singuri pe cele dorite.

Decizia Microsoft este total diferită de cea propusă Comisiei Europene în urma cu o lună. Atunci compania americană susţinea că va comercializa Windows 7 fără niciun browser instalat.

Conflictul dintre autoităţile de reglementare din Europa şi Microsoft au fost declanaşate în luna ianuarie, câng gigantul software a fost acuzat că profită de poziţia dominantă pe care o are, pentru promovarea Internet Explorer.

Microsoft nu este la prima dispută cu autorităţile de reglementare. Compania a primit numai în ultimii cinci ani amenzi cumulate de peste 2 miliarde de dolari.

SURSA: „Financial Times”

DETALII:
Citeşte şi Windows 7 va fi comercializat fără Internet Explorer