Compania şi-a anunţat intenţia de a închide Messenger încă din noiembrie anul trecut, dar abia marţi a trimis o dată clară, prin e-mail, tuturor utilizatorilor. Microsoft îşi sfătuieşte clienţii să se să înregistreze pe Skype cu datele de la Windows Live şi lista lor de contacte va apărea în noua aplicaţie.

Gigantul american a cumpărat Skype în 2011 pentru 8,5 mld. dolari, dar integrarea sa cu sistemul de comunicare pe internet i-a dat mari bătăi de cap. Skype dispune de o aplicaţie pentru Windows, dar curios, îi lipseşte o variantă pentru Windows Phone 8 – chiar dacă oferă variante de aplicaţii pentru dispozitivele iPhone şi Android. O versiune de mobil a aplicaţiei Skype pentru telefoanele ce utilizează Windows este momentan în dezvoltare şi va fi disponibilă în curând, potrivit echipei Skype.

Microsoft nu a reuşit să producă nici o aplicaţie Skype dedicată Xbox, chiar dacă sunt zvonuri că ar putea apărea în acest an. Popularitatea serviciului Windows Live Messenger a dispărut pe măsură ce Skype, reţelele de socializare şi serviciul de mesagerie integrat în Google au devenit tot mai familiare. În urmă cu trei ani, Microsoft spunea că acest serviciu are peste 300 de milioane de utilizatori, dar şi-a menţinut doar o treime dintre ei până astăzi.

Serviciul, care la debutul său din 1998 se numea MSN Messenger, va continua să fie disponibil în China.

SURSA: CNN