Preşedintele american Barack Obama a cerut miniştrilor săi să facă economii de 100 de milioane de dolari în următoarele 90 de zile în ideea de a da un exemplu de rigoare financiară.

Obama intenţionează astfel să ilustreze determinarea de a face economii pentru a contracara acuzaţiile venite din partea republicanilor, care s-au transformat în adevăraţi avocaţi ai unui guvern econom.

„Unul din mesajele pe care vreau să-l transmit astăzi tuturor membrilor guvernului este acesta: v-aţi descurcat foarte bine până acum, dar puteţi face şi mai mult. Solicit ca fiecare dintre voi să identifice mijloace de a economisi suplimentar cel puţin 100 de milioane de dolari”, a declarat preşedintele american la prima sa întâlnire cu guvernul.

Presa americană a comentat amplu dorinţa lui Obama, arătând că economia de 100 de milioane de dolari este nici mai mult nici mai puţin decât o picătură de apă într-un ocean, dat fiind faptul că deficitul prevăzut pentru 2009 se situează la nivelul de 1.700 de miliarde de dolari.

Drept răspuns, Obama a arătat că luată separat, măsura nu face, într-adevăr, nicio diferenţă. Însă acumulate, măsurile de economisire vor avea la un moment dat un rezultat, a arătat acesta.

Sursa: Fox News