NASA a reuşit să transmită, defapt să retransmită, în premieră absolută o voce umană de pe planeta Marte. Este chiar vocea şefului Agenţiei Spaţiale Americane, Charles Bolden, care a emis de pe pământ un mesaj către robotul Curiosity. Ulterior, tehnica cu care este dotată maşinăria a permis retransmiterea mesajului către Pământ.Textul este unul banal în care Bolden subliniază unicitatea evenimentului.
O misiune spaţială americană, care va studia timp de doi ani "planeta roşie", a aterizat cu succes pe Marte, la ănceputul acestei luni, după o călătorie de opt luni, timp în care a străbătut o distanţă de 560 de milioane de kilometri. Roverul Curiosity, la conceperea şi echiparea căruia au contribuit şi specialiştii ruşi, va colecta probe de sol, în speranţa că ele vor releva o posibilă existenţă – trecută sau prezentă – a vieţii pe această planetă. Costul misiunii a fost de 2,5 miliarde de dolari.

Prima poză color de înaltă rezoluţie

NASA a prezentat şi prima poză color de rezoluţie înaltă pe care roverul Curiosity a trimis-o de pe Marte. În fotografie poate fi văzut Muntele Sharp, în jurul căruia oamenii de ştiinţă îşi vor axa eforturile de găsire a ingredientelor chimice ale vieţii, potrivit The Guardian. 
Muntele Sharp, înalt de 5.5000 de metri, se ridică din craterul Gale, în care roverul Curiosity a ajuns în noaptea de 5 spre 6 august.Cercetătorii NASA estimează că roverului Curiosity îi va lua aproximativ un an să ajungă la baza muntelui, aflată la o distanţă de aproximativ 10 kilometri de locul amartizării.

Cum a ajuns pe Marte Curiosity? A “frânat” de la 21.000 de kilometri pe oră

Roverul Curiosity a ajuns cu succes pe suprafaţa marţiană pe 5 august, în urma unei descinderi care a durat şapte minute şi care a fost filmată de inginerii NASA.
Roverului NASA i-au luat şapte minute să ajungă din atmosfera marţiană pe suprafaţa planetei, interval pe care inginerii NASA l-au botezat "cele şapte minute de teroare", din cauza faptului că nu au avut control asupra ceea ce s-a întâmplat în acest răstimp.
Roverul Curiosity, cu o greutate de 900 de kilograme, a trecut de la 21.000 de kilometri pe oră la zero în doar şapte minute