Tinerii din PNL sunt pregătiţi pentru victorie în alegerile din acest an

Miercuri, 8 mai, liderii PNL s-au reunit la Bucureşti cu ocazia evenimentului de încheiere a conferințelor TNL (Tineretul Naţional Liberal) „Europa în fiecare localitate”.

Acestea au debutat pe 9 martie la Cluj şi au mers apoi prin ţară, în fiecare regiune de dezvoltare.

Tinerii liberali au prezentat românilor beneficiile apartenenței la UE, evidențiind că România a primit până în prezent 90 de miliarde de euro din 2007 și până acum.

Aceştia au subliniat importanța programelor de finanțare pe diferite domenii și eforturile de recuperare a decalajelor de dezvoltare față de alte țări, dar și între regiunile țării, datorită fondurilor europene.

Președintele TNL, Mara Mareș, a afirmat la începutul conferinței că votul pentru PNL pe 9 iunie reprezintă un vot pentru Uniunea Europeană. Motivul este unul simplu: PNL este cel mai pro-european partid din România.

Ea a prezentat, de asemenea, despre obiectivele tinerilor pentru alegeri locale organizate în 2024.

„Pentru alegerile locale din acest an ne-am propus ca 3228 de tineri – adică minim o tânără, un tânăr pe fiecare unitate administrativ teritorială – să fie aleşi pe 9 iunie în funcţii de preşedinţi de CJ, primari, consilieri locali, consilieri judeţeni.

Avem aproape 7000 de tineri liberali în toată ţara care candidează pentru aceste funcţii, deci există toate perspectivele pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Aceştia sunt la bază tineri antreprenori de succes, ingineri, doctori, profesori, au făcut performanţă în domeniile lor de activitate şi acum fac pasul sau îşi continuă drumul în politică”, a afirmat Mara Mareș.

Extremiştii vor să ajungă în Parlamentul European, însă nu vor obţine acolo nimic pentru România

La rândul său, europarlamentarul Siegfried Mureșan a atras atenţia asupra pericolului reprezentat de extremişti la alegerilor europarlamentare din acest an. Chiar dacă vor ajunge la Bruxelles, aceştia nu vor putea obţine nimic pentru România.

Tinerii nu trebuie lăsaţi să cadă pradă mesajelor transmise de partidele extremiste. Liberalii trebuie să se folosească de platformele pe care tinerii intră în fiecare zi, precum Instagram sau TikTok, şi să îi informeze chiar acolo despre realităţile din România.

„Extremiștii care merg la Bruxelles nu vor putea obține nimic pentru țară. Noi știm că pentru a câștiga, pentru România, trebuie să fim împreună cu ceilalți, doar așa câștigi și o majoritate. (…) Știm că viața e frumoasă în orașele conduse de liberali, dar noi vrem viață bună și la sate, avem fonduri pentru tineri fermieri. (…)

Nu avem voie să lăsăm tinerii pradă extremiștilor, așa că trebuie să informăm tinerii pe Instagram, TikTok, trebuie să le spunem cifrele actualizate. Ieșim pe plus, nu pierdem bani, primim 3 euro înapoi pentru fiecare euro dat. Să spunem lumii că votul pentru PNL este votul corect”, a declarat miercuri, 8 mai, Siegfried Mureșan.

România se dezvoltă cu ajutorul fondurilor europene

Fondurile europene sunt un ajutor de nepreţuit pentru România. Acest lucru a fost subliniat şi de Hubert Thuma, președintele Consiliului Judeţean Ilfov. Reprezentantul PNL a adăugat că, cu ajutorul acestora, liberalii fac investiţii majore în drumuri, poduri, școli, grădinițe.

Judeţul Ilfov s-a schimbat complet la faţă în ultimii 4 ani cu ajutorul fondurilor europene, a arătat Hubert Thuma.

„Le mulțumesc colegilor de la TNL Ilfov, au participat la toate proiectele. Ați fost cu mine în campanii de plantare, ecologizare, vă așteaptă 30 de zile grele de campanie, am nevoie de voi, vrem să avem o majoritate lejeră”, a ţinut el să le spună tinerilor liberali.

Iar administraţiile conduse de PNL în ţară stau foarte bine la capitolul atragere de fonduri europene. Rareș Bogdan, europarlamentar şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, dă drept exemplu Cluj-Napoca.

Municipiul condus de Emil Boc a reuşit să atragă mai multe fonduri decât unele ţări europene, precum Malta sau Cipru. Mai exact, 4 miliarde de euro.

„Diferența dintre banii depuși și banii absorbiți sunt bani care s-au dus în școli, șosele, spitale, dispensare, agricultură. Puteți fi mândri de europarlamentarii pe care i-ați trimis în Parlamentul European”, a afirmat Rareș Bogdan.