Cei 14 militanţi, inclusiv directorul Greenpeace International Kumi Naidoo, au interceptat un vapor care trebuia să aducă angajaţi pe platforma petrolieră Prirazlomnaia, la locul viitorul foraj. Ei s-au legat cu lanţuri de ancoră, de care au legat, de asemenea, una din ambarcaţiunile lor pentru a împiedica vaporul să-şi continue drumul, se precizează într-un comunicat al filialei ruse a Greenpeace, potrivit Agerpres.

”Întreprindem acum o acţiune paşnică pentru a împiedica o catastrofă care s-ar putea produce dacă această platformă îşi începe lucrările. Acţiunile Greenpeace vizează proiectele periculoase ale companiei, şi nu pe angajaţii săi. Greenpeace întreprinde acţiuni peste tot în lume, în scopul de a proteja Arctica împotriva Gazprom, Sghell şi a tuturor corporaţiilor care vor să profite de pe urma consecinţelor crizei climatice şi sunt gata să pună în pericol situaţia de pe planetă pentru a obţine beneficii”, a declarat Kumi Naidoo.

Vineri, şase militanţi ai Greenpeace au escaladat platforma Prirazlomnaia în semn de protest faţă de proiectele de foraj în Arctica.