Mesaj clar al Vioricăi Dăncilă în Parlamentul României. Dăncilă a încercat o reconciliere cu cei de la UDMR care au anunțat că votează moțiunea de cenzură a Opoziției. Dăncilă a vorbit despre incidentele din Valea Uzului și a spus că va adopta o hotărâre de Guvern prin care cimitirul din Valea Uzului va fi preluat de către Ministerul Apărărării Naționale. Dăncilă le-a transmis celor de la UDMR că îi va respecta în continuare, chiar dacă vor vota moțiunea de cenzură.

”Voi spune câteva cuvinte despre evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului, pentru că acestea au condus la o serie de evenimente nefericite. Resping orice formă de manifestare extremistă Abordarea politică a unui astfel de subiect nu face decât să inflameze subiectul. În această perioadă am căutat o soluție pentru ca pe viitor să preîntâmpinăm astfel de evenimente.

Avem în vedere o soluție prin care Ministerul Apărării să preia cimitirul din Valea Uzului și să conferim statutul de cimitir internațional, pentru că aici sunt îngropați soldați de mai multe naționalități. În ceea ce privește insinuarea că acele evenimente au fost puse în scenă de instituții controlate de Guvern o resping în totalitate. Eu îi respect pe cei de la UDMR și minoritatea maghiară, indiferent de votul de astăzi.”, a spus Viorica Dăncilă în Parlament.