Angela Merkel a avut joi al patrulea moment din ultima lună ce ridică semne de întrebarea asupra stării ei de sănătate. Merkel a încălcat protocolul în timpul ceremoniei de primire a prim-ministrului danez Mette Frederiksen, prin faptul că nu a stat în picioare, în timpul paradei militare.

Cancelarul german  a stat jos pe toată durata ceremoniei pentru întâmpinarea invitatului oficial la Berlin. Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a stat alături de ea, pentru ca ulterior cele două să intre în clădirea cancelariei germane, informează presa internațională.

Conform protocolului, cancelarul și prim-ministrul ar fi trebuit să stea în picioare în timpul paradei militare. Totul s-a întâmplat la doar o zi după ce Merkel a tremurat incontrolabil, în timpul unei întâlniri cu premierul finlandez Antti Rinne, pentru a treia oară în ultima lună.

Astfel, Angela Merkel a fost surprinsă tremurând incontrolabil, miercuri, în timpul ceremoniei de întâmpinare a prim-ministrului finlandez la Berlin. Un purtător de cuvânt al Guvernului german a transmis în urma incidentului de miercuri că Angela Merkel se simte bine și că întâlnirea oficială cu Rinne va continua conform programului.

Merkel a fost văzută tremurând prima dată în timpul unei întâlniri oficiale cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc la Berlin. În urma acestui episod, Merkel a transmis că și-a revenit, fiind doar un caz de deshidratare.

Situația s-a repetat însă după opt zile, când Angela Merkel a tremurat incontrolabil în timpul unei ceremonii oficiale desfășurate în Berlin. În urma incidentului de miercuri, Angela Merkel, care va împlini curând 65 de ani, a transmis că se simte ”foarte bine” și că ”nu există motive de îngrijorare”.