Conform moderatoarei emisiunii, Ministrul Muncii le-a transmis săracilor că-i înţelege,  atât de bine încât spune că abia mai ajunge acasă de când este ministru, iar atunci când ajunge totuşi doarme pe un pat de cuie, căci austeritatea îi ţine mintea trează.

"Nu sunt de acord cu colegii mei când tind să aprecieze declaraţiile acestea ca fiind simple încercări de a face metafore plăcute sau exerciţii de stil. După părerea mea acest tip de declaraţii – şi e un merit al domnului Sebastian Lăzăroiu că e cu un pas înaintea declaraţiilor oficiale care vin, într-o formă de basm, de fabulă – dar ele ilustrează o teză importantă a PD-L", a spus Meleşcanu.

Potrivit lui, această teză este una simplă, şi anume "Orice s-ar întâmpla, oricine ar veni nu o să fie mai bine ca pe vremea noastră. E o teză care urmăreşte să dea oamenilor un semnal că indiferent ce eforturi ar face, indiferent cum ar vota, cu cine ar vota, indiferent cine va veni la guvernare, situaţia va fi proastă. Inducerea la nivelul mentalului colectiv este că o s-o ducem prost…".