După ce prinţul Harry şi ducesa Meghan au anunţat că se retrag din poziţiile lor oficiale deţinute în cadrul Familiei Regale britanice, au trebuit căutaţi înlocuitori pentru îndatoririle regale rămase descoperite. Se pare că Regina Elisabeta a II-a nu a pierdut timpul şi a găsit înlocuitoarea perfectă pentru a prelua atribuţiile regale deţinute de Meghan Markle.

Persoana aleasă ar fi chiar favorita reginei: Sophie, contesa de Wessex. Ea este soţia prinţului Edward, fiul cel mic al Reginei Elisabeta a II-a şi al prinţului consort Philip.

Meghan şi Harry au avut, în 2019, nu mai puțin de 284 de angajamente în numele Familiei Regale. Deși acordul cu Familia Regală intra în vigoare abia în primăvară, se pare că Regina s-a grăbit un pic și a înlocuit-o mai repede pe ducesa de Sussex.

O prezenţă discretă, care nu încalcă regulamentul

Se pare că Sophie, contesa de Wessex, este populară printre ceilalţi membri seniori ai Familiei Regale şi a dovedit şi în trecut că este foarte bine pregătită  când vine vorba de angajamente publice.

“Sophie este una dintre favoritele Reginei de mult timp şi a fost aleasă drept persoana pe care Palatul ar dori să o folosească pentru a uşura povara lăsată de ducii de Sussex. Ea este foarte populară cu ceilalți seniori ai Familiei Regale precum Charles şi Camilla și s-a dovedit a fi extrem de bine pregătită  când vine vorba de angajamente publice”, a precizat o sursă de la Palatul Buckingham pentru Cosmopolitan.

Contesa de Wessex şi Regina Elisabeta a II-a au fost văzute de multe ori împreună şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca Sophie să-i ţină locul Reginei la diverse evenimente. Sophie a devenit contesă de Wessex în anul 1999, în urma căsătoriei cu prințul Edward. Tot de atunci, ea a început să lucreze pentru Familia Regală britanică, iar în prezent patronează peste 70 de organizaţii de caritate. De multe ori, Sophie a fost comparată cu prinţesa Diana, fiind o prezență discretă și elegantă, reușind să cucerească inimile tuturor cu blândețea ei. Însă, spre deosebire de Lady Di, Sophie nu a încălcat niciodată regulamentul și este o prezenţă mult mai discretă, scrie libertateapentrufemei.ro.

Sursă foto: Alpha Press