Mulţi părinţi se tem să mai iasă cu copiii afară, din cauza riscului de transmitere a coronavirusului. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, le explică românilor că nu trebuie să se teamă din această cauză. El recomandă chiar părinţilor să se joace cu copiii în curte sau să se plimbe cu ei în jurul blocului, acestea fiind zone sigure. Medicul a dat ca exemplu încăperile publice drept o zonă cu risc mare de infectare.

“Da, puteți ieși în curtea casei. Da, se poate ieși cu copilul în curtea casei. Te poți plimba și în jurul casei, doar să nu te întâlnești cu alții. Nu te contaminezi când treci pe lângă cineva în aer liber, dacă nu sunt zone contaminate. Eu mă și joc cu fiica mea în curte, facem sport. Oamenii pot să stea în curte. Te contaminezi când este o persoană în fața ta sau tușește și vorbește cu tine. Te contaminezi când intri în încăperi publice, nu știi când încăperea este aerisită sau nu. De aceea, când intri în încăperi publice trebuie să mergi cu mască, acolo aerul este mai contaminat, cantitatea pe metru cub este mai mare”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Timiş Online.

“Problema este ca afară să nu te întâlnești cu alte persoane”

El a mai explicat unde există riscuri dacă ieşim în aer liber şi cum trebuie să ne comportăm odată întorşi acasă, pentru a elimina orice posibilitate de infectare cu noul coronavirus.

“Problema este ca afară să nu te întâlnești cu alte persoane, să nu stai la povești sau să te duci într-un parc unde sunt alți zece copii, acolo există riscul. Dacă, de exemplu, este o zonă cu cazuri multe de COVID-19, unde riscul de a fi contaminat solul este mai mare, dacă vântul ridică praful din acea zonă există riscul ca acest praf să fie contaminat cu COVID. De acea trebuie să ne ștergem pe picioare la intrarea în locuință, să nu ducem virusul în casă”, a mai precizat medicul Virgil Musta.