Demersul vine din partea reţelei private de sănătate Regina Maria, sub patronajul Casei Regale a României, în contextul în care aproximativ 14.000 de medici români au ales să profeseze în altă țară, din 2007 până în prezent, potrivit unei statistici a Colegiului Medicilor din România.
Clubul Regal al Medicilor a fost creat ca un cadru stimulativ și recompensatoriu, își propune să reunească elitele medicale pentru a contribui la susținerea dezvoltării şi profesionalismului serviciilor de sănătate din România.
Acesta facilitează interacțiunea între medici la nivel interdisciplinar,
contribuind astfel la dezvoltarea și consolidarea unor echipe medicale de excepție. Misiunea principală a Clubului este de a sprijini și recompensa evoluția membrilor săi într-un mediu dedicat pasiunii pentru medicină.

“Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spațiu interdisciplinar dedicat propagării cunoașterii medicale, împărtășirii experiențelor și dezvoltării continue individuale și de grup.“ a declarat dr. Dan Ulmeanu, Președintele clubului.

Astfel, activitatea Clubului se va concentra pe dezvoltarea unor centre de excelență în jurul unor specialități medicale, realizarea unor proiecte specifice, dezvoltarea programelor de promovare a medicilor talentați, organizarea de comunicări științifice, invitarea unor lideri de opinie din străinătate și alte acțiuni similare. Toate acestea au ca scop final consolidarea colaborării profesionale și colegialității, urmând exemplul altor colegii cu tradiție din Europa.

Din Comitetul Fondator fac parte șase medici chirurgi, personalități importante ale vieții medicale: Dr. Dan Ulmeanu – medic primar chirurgie generală și toracică, Dr. Sergiu Stoica – medic primar neurochirurgie, Dr. Hadi Rahimian
– medic primar obstetrică ginecologie, Dr. Rubin Munteanu – medic primar chirurgie generală, laparoscopică și bariatrică, Dr. Mircea Ghemigian – medic primar chirurgie endocrinologică și Dr. Bogdan Mocanu – medic primar ORL.