Medicii au îndepărtat o leziune canceroasă deasupra ochiului drept al primei-doamne Jill Biden şi una de pe piept, a anunţat, miercuri, 11 ianuarie, Casa Albă. În același timp, o a treia leziune, de pe pleoapa stângă, este în curs de examinare, a relatat Associated Press.

Prima doamnă a SUA a trecut printr-o intervenție chirugicală

Dr. Kevin O’Connor, medicul preşedintelui Joe Biden, a afirmat că examinările au arătat că atât leziunea de deasupra ochiului drept al lui Jill Biden, cât şi cea de pe piept, au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular. Așadar, leziunea de pe ochiul stâng a fost „extirpată complet, cu margini, şi a fost trimisă pentru examinarea microscopică standard.”, se precizează în raportul medicului O’Connor.

Carcinomul bazocelular este cea mai vindecabilă formă de cancer de piele. Carcinomul este un cancer cu creştere lentă care, de regulă, se limitează la suprafaţa pielii, iar medicii aproape întotdeauna îl pot îndepărta în întregime cu o incizie superficială. Acesta nu provoacă complicaţii grave și nu devine o ameninţare letală de cele mai multe ori.

Soţii Biden şi-au petrecut ziua la Walter Reed National Military Medical Center din Bethesda, Maryland. Așadar, prima doamnă, în vârstă de 71 de ani, a fost supusă unei proceduri ambulatorii programate, care se mai numesc și „operaţie Mohs”. Scopul intervențiilor a fost de a îndepărta şi examina leziunile.

Medicii au descoperit recent leziunea

Soţii Biden au ajuns la centrul medical cu un elicopter, de la Casa Albă, în jurul orei 8 dimineaţa. Dr. Kevin O’Connor a anunțat că prima-doamnă „prezintă unele umflături faciale şi echimoze, dar are un moral bun şi se simte bine”. Este de aşteptat ca ea să se întoarcă la Casa Albă în cursul qceleiași zile.

Biroul d ela Washington a anunţat săptămâna că medicii au descoperit leziunea în timpul unui recent screening de rutină pentru depistarea cancerului de piele. Ea urma să fie supusă unei „proceduri obişnuite în ambulatoriu, cunoscută sub numele de operaţie Mohs, pentru a îndepărta şi examina definitiv ţesutul.”, a menționat O’Connor într-o notă din 4 ianuarie pe care biroul primei doamne a SUA a publicat-o săptămâna trecută.

Această intervenție presupune tăierea unor straturi subţiri de piele şi examinarea fiecărui strat pentru a detecta semnele de cancer. Specialiștii continuă să îndepărteze straturi de piele şi să le examineze până când nu vor mai exista semne în acest sens.