Cornelia Catanga a fost răspusă de COVID. Jurnalista Mara Bănică a fost printre primii care au anunțat vestea decesului cunoscutei cântărețe.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa,.

Într-o intervenție la un post de televiziune, Bănică a dat detalii despre ceea ce s-a întâmplat cu cântăreața Cornelia Catanga. Aceasta s-ar fi tratat singură acasă de COVID și ar fi luat un anumit medicament. Jurnalista a povestit că soţul acesteia a sunat-o imediat după deces.

„M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul COVID, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat pentru Antena 3, Mara Bănică.

Potrivit jurnalistei, soţul Corneliei Catanga nu credea în COVID.

Cornelia Catanga a stat acasă şi a luat  s-a tratat singură de COVID

„Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel (Aurel Pădureanu, soțul lui Catanga n. red.) spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa…Este cumplit ce s-a întâmplat”, a mai spus jurnalista pentru Antena 3.

În vara lui 2019, artista a suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă.

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, in satul Zeletin, judetul Buzau. În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu. În 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta. Este un spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arsinel.