'SRTV, sub semnătura preşedintelui-director general Stelian Tănase, a directorului Departamentului Juridic, Marin Drumcea şi a avocatei Ştefania Duţu, a acţionat în judecată Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Patronatul Presei din România-ROMEDIA şi Uniunea Naţională a Patronatului Român – UNPR invocând 'încetarea existenţei şi a efectelor 'Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Mass-Media. Totodată, reclamanţii solicită instanţei să constate şi 'nulitatea eventualelor acte prin care s-a stabilit prelungirea existenţei şi efectelor CCM Mass-media, după termenul de 24 de luni, cu deosebire a actului adiţional nr. 2 din 14.04.2008 şi a actelor adiţionale următoare acestora', se arată în comunicat.

Federaţia jurnaliştilor consideră că demersul SRTV este unul forţat, abuziv şi tardiv, întrucât aceeaşi speţă a mai fost judecată şi în cazul Radioului Public, instituţie care a solicitat acelaşi lucru, şi anume ca instanţa să constate încetarea valabilităţii CCM din Mass-Media. Cererea a fost, însă, respinsă definitiv şi irevocabil de instanţele de judecată.

'De fapt, prin aceste acţiuni, şefii SRR şi SRTV urmăresc să nu le plătească salariaţilor celor două instituţii drepturile prevăzute în CCM din Mass-Media. Este vorba, în special, de sporul de fidelitate în cuantum de 25% din salariul de baza lunar, câştigat deja în instanţă pentru o parte dintre salariaţi', se menţionează în comunicat.

În acest context, MediaSind consideră că demersul este menit să temporizeze doar acţiunea de recuperare a unor drepturi legitime şi îndeamnă salariaţii SRR şi SRTV să acţioneze în judecată, prin sindicatele afiliate la FAIR-MediaSind sau individual, conducerile celor două societăţi pentru a-şi recupera drepturile din Contractul Colectiv de Munca din Mass-Media.

Totodată, 'FRJ MediaSind solicită Curţii de Conturi a României şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie să ancheteze toate acuzaţiile de corupţie aduse administraţiei celor două instituţii, inclusiv modul în care s-au cheltuit banii proveniţi din taxa radio-tv, plătită de către cetăţeni, în diverse procese demarate împotriva propriilor salariaţi', se mai arată în comunicat. AGERPRES