MDPLPA a mai transmis că cea mai recentă plată efectuată este în valoare de 1.946.793,82 de lei şi vizează decontarea facturilor pentru 68 de obiective de investiţii.

MDPLPA a decontat facturi în valoare de 36 de milioane de lei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a amintit că prima solicitare de plată a fost efectuată în luna august 2022, pentru un proiect finanţat în cadrul Componentei 5 – Valul Renovării din PNRR.

„Până în prezent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a decontat facturi în valoare de 36.227.542,56 de lei pentru 235 de obiective realizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

Cea mai recentă plată efectuată este în valoare de 1.946.793,82 de lei și vizează decontarea facturilor pentru 68 de obiective de investiții.

Ministrul dezvoltării a amintit că prima solicitare de plată a fost efectuată în luna august 2022, pentru un proiect finanțat în cadrul Componentei 5 – Valul Renovării din PNRR.

Situația plăților efectuate este disponibilă pe site-ul MDLPA, la link: https://www.mdlpa.ro/pages/plati.”, se arată în comunicat.

Cseke Attila a semnat 60 de noi contracte finanțate prin PNRR

Vă reamintim că marți, 21 februarie, ministrul Cseke Attila a semnat 60 de noi contracte de finanțare, depuse prin componenta C10-Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 47 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și vizează reabilitarea moderată a clădirilor publice, pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, potrivit comunicatului de presă transmis de MDLPA.

Până în prezent, s-au semnat 6.143 de contracte de finanţare prin cele patru componente ale PNRR, coordonate de Ministerul Dezvoltării.

În cadrul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic că după cutremurul din Gorj, ministrul Dezvoltării a spus că doi experţi s-au deplasat încă de duminică în judeţul Gorj şi în cursul zilei de ieri şi astăzi evaluează aceste clădiri afectate, iar tot astăzi ministrul aşteaptă o evaluare a daunelor din zonele afectate de cutremur.

”Imediat după cutremurul din judeţul Gorj şi replicile care au urmat, am avut o legătură directă cu instituţia Prefectului Gorj, cu autorităţile administraţiei publice locale şi în urma solicitărilor venite de la acest nivel, am dispus ca doi experţi, care sunt atestaţi cu practică pentru această categorie de expertizare, inclusiv unul dintre ei pe monumente istorice, fiind vorba şi de clădiri afectate care sunt clasificate, s-au deplasat încă de duminică în judeţul Gorj şi în cursul zilei de ieri şi astăzi inspectează, evaluează aceste clădiri afectate”, a declarat Cseke Attila.