La evenimentul care a marcat împlinirea celor şase ani de consultanţă pentru afaceri pe piaţa româneacă au fost prezente personalități de prim rang ca Duane Butcher – însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dennis Treacy – vicepreședintele executiv şi directorul general pentru sustenabilitate al Smithfield Foods, Lyle Watters – vicepreședintele financiar şi de strategie în cadrul Ford Europa,  Lewis Franklin Payne – actual preşedintele al McGuireWoods LLC şi fost membru al Congresului SUA, Frank Atkinson – directorul general al McGuireWoods LLC, lideri ai companiilor din portofoliul McGuireWoods, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, membri ai comunității diplomatice și ai instituțiillor financiare internaționale.
„Sărbătorim șase ani extraordinari, bazaţi pe încredere, pe excelența serviciilor româno-americane în afaceri, pe crearea şi consolidarea dialogului cu Guvernul și Parlamentul României, cu comunitatea diplomatică, cu instituțiile financiare internaționale, cu instituțiile Uniunii Europene, cu media și comunitățile locale, urmărind un singur obiectiv: atragerea unor noi investiții în țara noastră și creșterea numărului de locuri de muncă, astfel încât românii să aibă o viață mai bună astăzi și un viitor promiţător în anii ce vor urma. Fiind de curând aleasă în funcția de vicepreședinte al Camerei Americane de Comerț în România, am privilegiul de a îmi asuma responsabilități și mai complexe, iar împreună cu echipa mea, îmi propun să identificăm noi oportunități pentru investitori în România”, a declarat Nadia Crişan, managing director al McGuireWoods Consulting Romania.
De asemenea, conform lui Lyle Watters, director economic și vicepreședinte financiar şi de strategie al Ford Europa, „relația Ford cu McGuireWoods durează de mai bine de șapte ani. Din perioada în care analizam oportunitatea de a avea o unitate de producție în România. Decisesem să facem o ofertă pentru uzina de la Craiova, care, în acel moment, era deținută în comun de Daewoo și de statul român. Dificultatea pentru noi a constat în a ne asigura că procesul de achiziție funcționează, mai ales din perspectiva modificărilor privind privatizările în România și într-un mediu instituţional la fel de nou, deoarece ţara tocmai aderase la Uniunea Europeană. McGuireWoods ne-a îndrumat cu pricepere și diplomație în momente dificile și uneori zbuciumate, dar cu un rezultat de succes la final. Acum suntem ferm ancorați în România, suntem bucuroși să fim aici și continuăm să ne bazăm pe consultanţa strategică a McGuireWoods”.
De-a lungul istoriei sale de șase ani, McGuireWoods România se poate mândri cu parteneriate finalizate cu succes ca dezvoltarea operațiunilor companiei Smithfield Foods în România, care până în prezent continuă să fie cea mai mare investiţie americană în țara noastră; procesul de privatizare a fabricii de automobile Craiova; deschiderea fabricii Procter&Gamble din Urlați sau consultanţa acordată Cargill pentru dezvoltarea sectorului agroindustrial, în parteneriat cu fermierii locali.
McGuireWoods România a deschis biroul din Bucureşti în martie 2007, la cererea clientului său strategic Smithfield Foods, şi a înregistrat un ritm susţinut de dezvoltare, astfel încât compania furnizează astăzi servicii către clienţi din domenii precum industria auto, agricultura, energie, sau sănătate. McGuireWoods LLP este o companie americană cu sediul în Virginia, SUA, fondată în 1834, pentru a acorda asistenţă legală clienţilor. În prezent, organizaţia are 19 birouri în Statele Unite şi Europa, oferind atât servicii legale, cât şi de consultanţă. Înfiinţată în 1998, McGuireWoods Consulting LLC este o companie de servicii integrate în domeniul afacerilor publice, cu un portofoliu ce include relaţii guvernamentale, comunicare strategică şi implicarea comunităţii, precum şi în proiecte de infrastructură şi dezvoltare economică. McGuireWoods Consulting este o subsidiară a McGuireWoods LLP, iar în 2011 s-a poziţionat printre primele 20 de companii americane din cadrul clasamentului “The Influence 50” publicat de The National Law Journal, un raport anual al celor mai recunoscute organizaţii de afaceri publice din Washington.