Măsurile de weekend din București ajung și în alte zone din țară. Autoritățile se arată determinate să impună cu strictețe restricțiile anunțate, pentru a putea controla pandemia.

Dacă anunțul privind închiderea magazinelor de la ora 18:00 și introducerea restricțiilor de circulație începând cu ora 20:00 în Capitală a stârnit ample manifestări de protest, iată măsura este aplicată și în alte zone din țară.

Măsurile de weekend din București ajung și în alte zone din țară. Județul Bistrița-Năsăud, vizat de restricții

Şapte unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Bistriţa-Năsăud vor avea restricţii în perioada 16-18 aprilie, în baza deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre UAT-urile menționate se numără municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean, potrivit informaţiilor postate vineri pe pagina de socializare a Instituţiei Prefectului.

Faţă de săptămâna anterioară, numărul a scăzut cu două UAT-uri.

Au rămas cu restricţii municipiul Bistriţa şi comunele Braniştea, Budacu de Jos, Chiochiş şi Ciceu Mihăieşti şi au fost introduse pe această listă oraşul Beclean şi comuna Şieu Măgheruş, în timp ce comunele Milaş, Nuşeni, Sânmihaiul de Câmpie şi Teaca au ieşit de sub restricţii.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile

“Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile de la emiterea hotărârii prin care acestea au fost introduse, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia”, a precizat Prefectura.

Potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, UAT-urile unde sunt în vigoare restricţiile de weekend aveau, vineri, următoarele incidenţe ale cazurilor de COVID-19: Bistriţa – 4,10 la mie, Beclean – 4,27, Braniştea – 3,36, Budacu de Jos – 4,44, Chiochiş – 2,19, Ciceu Mihăieşti – 4,92, Şieu Măgheruş – 4,43.

Dintre cele 62 de UAT-uri din judeţ, cinci au o incidenţă, la zi, de peste 4 la mia de locuitori, iar alte opt au o incidenţă mai mare de 3 cazuri la mie.

Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit că în localitățile în care incidența este de peste 4 la mie în ultimele două săptămâni, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația e permisă doar până la 20.00 iar activitatea operatorilor economic, până la ora 18:00.

Se va reveni asupra acestor măsuri când incidența scade sub 3,5 la mie. ​Dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii.