Cunoscută şi ca pojar, rujeola are simptome asemanatoare cu raceala şi se manifestă printr-o erupţie cutanată la nivelul pielii. Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinare, care este gratuită în România pentru toate persoanele eligibile.

În Statele Unite ale Americii, toți copiii care au rujeolă au interdicție la spațiile publice. Situaţia este extrem de gravă peste ocean, SUA decretând stare de urgenţă din cauza epidemiei de pojar.

Prin decret, tuturor copiilor care au rujeolă sau care nu au fost vaccinaţi împotriva ei au interdicţie în spaţiile publice precum şcoli, spitale, magazine. Cei care au sub 18 ani şi nu sunt vaccinaţi împotriva pojarului vor primi interdicţie de a merge în spaţii publice.

Chiar dacă măsura luată pare a fi una foarte de dură, ea este extrem de necesară pentru a preveni răspândirea epidemiei de rujeolă. Noua măsură va intra în vigoare la noapte şi va dura 30 de zile.

Vezi şi Gigantul auto care va dispărea dintr-o ţără din estul Europei. Închide tot mai multe fabrici

Măsura extremă a fost adoptată după ce s-a constat că în Rockland au fost înregistrate peste 150 de cazuri de pojar din toamna anului trecut până în prezent.

Timp de o lună de zile copiii din SUA nu vor mai avea voie să meargă la şcoală sau în restaurante dacă nu sunt vaccinaţi.