De asemenea, autorităţile chineze au suspendat şi traficul aerian și feroviar. Nici transportul public nu mai funcționează, fiind închis temporar. Între timp, un nou bilanţ indică faptul că numărul morţilor a ajuns la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Oficial au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”, însă experţii de la Colegiul Imperial din Londra susţin că ar fi vorba de cel puţin 4.000 de cazuri de îmbolnăvire doar în oraşul chinez Wuhan, începând din 18 ianuarie.

Centrul european pentru prevenţia şi controlul bolilor a apreciat că riscul apariţiei unor cazuri în Uniunea Europeană este ”moderat”, dar sporit de Anul Nou Chinezesc, marcat de creşterea numărului de deplasări.

Potrivit autorităţilor chineze, noul tip de coronavirus poate suferi oricând mutaţii prin care să se poată transmite mai uşor de la om la om. „Experţii sunt de părere că principalele cazuri au legătură cu Wuhan. Au fost cazuri de infecţie de la om la om şi către personalul medical. S-a răspândit de la comunitate la comunitate în anumite zone. Principala metodă de transmitere este prin sistemul respirator”, a spus Li Bin, comisarul pentru sănătate din China.
Coronavirusul s-a extins deja în mai multe țări şi există indicii potrivit cărora virusul se transmite pe cale aeriană. Potrivit CNN, specialiştii cred că sunt subraportate de către autorităţi cazurile mai uşoare sau mulţi pacienţi nici măcar nu se prezintă la medic. Deja a fost semnalată prezenţa virusului în ţări precum Tailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite, dar posibil şi în Columbia şi Mexic.

Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români s-au întors în țară marți, 21 ianuarie, după un turneu de 50 de zile, scrie Timiș Online.