Volkswagen nu va mai vinde mașini cu motoare pe combustie în Norvegia, anul viitor

În 2024, Volkswagen nu va mai vinde mașini cu motoare pe combustie în Norvegia, ci se va concentra pe vânzarea modelelor din gama electrică ID.

Vă amintim că, luna trecută, SUV-ul ID.4 a fost al doilea cel mai bine vândut model din Norvegia, după Tesla Model Y.

„Ca rămas bun de la mașinile pe bază de combustibili fosili, ultimul Golf va fi comandat spre sfârșitul anului.

Acest lucru va marca, în multe feluri, sfârșitul unei ere, dar și începutul unei noi ere, mai importante, în care vom fi mai mult parte a soluției, nu parte a problemei”, a anunțat Ulf Tore Hekneby, directorul grupului norvegian Møller, într-un comunicat de presă, citat de agenția de presă AFP.

Ulf Tore Hekneby
Ulf Tore Hekneby (SURSA FOTO: LinkedIn)
SUV-ul ID.4
SUV-ul ID.4 (SURSA FOTO: Volkswagen.ro)
Tesla Model Y
Tesla Model Y (SURSA FOTO: Wikipedia)

În 2024, Volvo Cars va scoate din producție mașinile cu motoare pe motorină

De asemenea, Volvo Cars a anunţat, luna trecută, că la începutul anului 2024 va scoate din producție mașinile cu motoare pe motorină. Își dorește să devină un producător de mașinile electrice. În câteva luni, se va produce ultimul automobil Volvo pe motorină.

„În câteva luni vom produce ultimul automobil Volvo propulsat de un motor pe motorină, ceea ce va face din Volvo Cars unul dintre primii constructori auto tradiţionali care face acest pas”, a informat compania suedeză într-un comunicat de presă.

Volvo este controlat de grupul auto chinez Geely. S-a angajat ca până în anul 2030 să facă trecerea completă la producţia de mașini electrice. Vă amintim că, în anul 2019, majoritatea automobilelor vândute de Volvo în Europa erau modele diesel. Cu toate acestea, anul trecut, acest tip de automobile a reprezentat doar 8,9% din vânzările constructorului suedez.

În august 2023, 33% dintre automobilele vândute de Volvo au fost modele complet electrice sau hibride. Volvo Cars nu a oferit detalii cu privire la ce procent din restul de 67% din modelele pe combustie vândute luna trecută au fost echipate cu motoare pe motorină şi câte pe benzină.

Volvo Cars are în prezent două uzine în Europa. Una este în Suedia şi alta în Belgia. Până la mijlocul deceniului vrea să construiască a treia fabrică în Slovacia. În acest fel vrea să-și îndeplinească’ ţinta de producţie de 1,2 milioane de vehicule pe an. Din această cifră, jumătate vrea să fie automobile electrice.