Masca trebuie purtată în continuare!

Potrivit celor spuse de profesorul Adrian Streinu-Cercel, portul măștii rămâne la fel de important iar în momentul de față „avem avantajul vaccinării”.

„Majoritatea acestor forme mutate nu sunt periculoase. (…) Vorbim de mutații care sunt în investigație și urmează să fie definite dacă au vreun rol major în epidemiologia acestei pandemii sau nu. În momentul de față știm că avem 4 variante în circulație care și-au demonstrat transmiterea acută: varianta clasică, varianta din Marea Britanie, varianta din Brazilia, varianta din Africa de Sud și, recent, s-a asociat și cea din India. Toată lumea este cu arma la picior și urmărește cu mare atenție în ce măsură varianta din India va încerca să reia supremația în această pandemie”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Nu trebuie să ne uităm ce ne-a salvat

De asemenea, acesta medicul a subliniat că „avem toate șansele să scăpăm basma curată” cât timp oamenii înțeleg că au posibilitatea de a se vaccina.

„Nu trebuie să uităm că ceea ce ne-a salvat a fost purtatul măștii. Purtatul măștii devine în continuare o necesitate, chiar dacă s-au dat o serie de libertăți din punctul de vedere al modului de utilizare în spațiile închise. Avem avantajul vaccinării în momentul de fașă. Atâta timp cât lumea va înțelege că are posibilitatea să se vaccineze și vaccinarea e benefică, atunci avem toate șansele să scăpăm basma curată”, a completat acesta.

CNCAV: Aproape 85.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Potrivit CNCAV, 84.975 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cele mai multe cu serul Pfizer – 62.749. Alte 7.079 de persoane au primit vaccinul Moderna, 7.800 pe cel produs de AstraZeneca şi 7.347 pe cel de la Johnson & Johnson.

În total, de la debutul campaniei, au fost vaccinate 4.086.224 de persoane. Dintre acestea, 3.249.220 au fost vaccinate cu serul Pfizer, 346.969 cu Moderna, 430.182 cu AstraZeneca şi 59.853 cu Johnson & Johnson.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 82 de reacţii adverse: 55 la vaccinul Pfizer, 15 la Moderna, 3 la AstraZeneca şi 9 la Johnson & Johnson.

„Menţionăm că 146 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a precizat CNCAV.