Anunțul a fost făcut de viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Potrivit acestuia, începând de miercuri va fi introdusă obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală din Centrul Vechi. Decizia a fost luată în contextul în care această zonă are un grad foarte mare de infectare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care o frecventează.

Totodată, Bădulescu a mai precizat că această măsură a fost cerută pentru a putea micșora riscul răspândirii coronaviruslui în Capitală.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanență noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului București.

Am indicat ca o zonă care are un grad de infecție foarte mare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care frecventează acea zonă, Centrul Vechi al municipiului București”, a declarat, la Digi24, viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Nu a existat niciun sprijin

De asemenea, viceprimarul a subliniat faptul că în această decizie, Primăria București nu a avut suportul prefectului Capitalei.

„Odată cu această hotărâre 37, evaluând zonele care aduc acest grad mare de infecție am identificat ca o zonă care imediat trebuie reglementată ca fiind zona pietonală a Centrului Vechi”, a adăugat viceprimarul Capitalei.

În ceea ce privește perioada de respectare a acestei reguli, acesta a precizat că purtarea măștii va fi obligatorie în următoarele 30 de zile.

„Intervalul orar este non-stop. Orice persoană care va intra în centrul Vechi va trebui să aibă mască”, a conchis Bădulescu.

Măsura ar urma să fie decisă în ședința de lunea viitoare a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.