Masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa a declarat că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Măsura se va aplica de joi, în întreg județul, a declarat Aurelian Popa.

Comercianții, obligați să poarte mânuși

Astfel, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise – piețe, târguri, oboare.

În plus, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși.

„Măsura se va aplica la nivelul întregului jude, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul, conform digi24.ro.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În același timp, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 20, de la 13 la 33, în municipiul Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Respectarea măsurilor de igienă personală

El a făcut apel la suceveni să respecte cu stricteţe măsurile de igienă personală, de distanţare fizică şi să poarte masca de protecţie în spaţiile închise, precizând că nu exclude posibilitatea să se ia decizia purtării măştii şi pe stradă.

„Suntem în stare de alertă la primărie şi vrem să intervenim acolo unde apar situaţii, pentru a asigura carantina, izolarea, să ducem în continuare alimente la domiciliu celor care sunt izolare prin DSP.

Acolo unde sunt cazuri pozitive pe casa scării, primăria este obligată să facă dezinfecţii pe scara respectivă. Este posibil să reactivăm înapoi acea permanenţă, pentru că vedem, chiar dacă la Suceava încă nu s-a întâmplat, totuşi numărul cazurilor creşte de la o zi la alta, trebuie să luăm măsuri de siguranţă şi fac din nou apel la suceveni să respectăm cu toţii aceste norme de distanţare.

O spun de două luni că e bine să purtăm masca şi pe stradă. E posibil să luăm şi noi la Suceava această măsură. Nu ne culcăm pe o ureche. Stăm vigilenţi, dar fiecare dintre noi avem o responsabilitate individuală”, a spus Lungu.

Dar asta nu e tot. Cetățenii din alte două județe vor fi obligați să poarte mască de protecție în aer liber. Numărul județelor în care masca va deveni obligatorie în spații deschise, dar cu aglomerări mari de populație crește de la o oră la alta. Este vorba de Vâlcea și Argeș, iar pe listă s-ar mai afla și Prahova.