Potrivit Dpa, Madridul a devenit ultima regiune continentală a Spaniei care introduce purtarea obligatorie a măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează dpa, citată de agerpres.

Astfel, începând de marți, acoperirea feţei este obligatorie în locuri publice exterioare şi interioare, chiar şi când distanţa minimă de securitate de 1,5 metri poate fi menţinută, a declarat preşedinta regiunii Isabel Diaz Ayuso.

Există totuși și excepții. Masca poate fi dată jos în timpul activităţilor sportive sau din motive de sănătate, a adăugat ea.

În ceea ce privește evenimentele publice şi private, acestea vor avea loc cu maximum 10 persoane şi barurile şi restaurantele se vor închide la 1.30 am (00:30 GMT).

Masca de protecție, obligatorie în toată Spania

Purtarea măştii este acum obligatorie în toată Spania continentală, Insulele Canare fiind singura regiune fără o asemenea regulă.

Numărul infecţiilor a crescut în regiunea Madrid, cu 6,6 milioane de locuitori, deşi nu la fel de rapid ca în Catalonia, Aragon şi Navarra.

Peste 10 focare au fost identificate în capitala Spaniei, cu 1.200 de cazuri de noi infecţii înregistrate în ultima săptămână, potrivit datelor oficiale. Rata de infecţie este de 19 la 100.000 de persoane.

Cu peste 270.000 de cazuri confirmate şi 28.400 de decese, dintre care 30% s-au înregistrat la Madrid, Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie de coronavirus din Europa.