Google a demarat proiectul în octombrie 2012 Google, prima destinaţie a Street View Trekker fiind Marele Canion din Statele Unite.

Fotografiile preluate cu Street View Trekker în Marele Canion au fost procesate şi transformate în imagini panoramice. Colecţia foto cuprinde peste 9.500 de imagini panoramice preluate de-a lungul crestei sudice a Marelui Canion şi în craterul de meteorit. Astfel se pot explora virtual 120 kilometri de cărări şi drumuri adiacente din zona Marelui Canion.

Street View Trekker este unul dintre cele mai recente proiecte dezvoltate de Google, cu scopul de a oferi utilizatorilor cele mai vaste şi uşor de folosit hărţi din lume. Street View Trekker este o platformă ce poate fi cărata de un om în spate, ca un rucsac, pe care este montată o cameră foto care realizează imagini la 360 grade, precum cele utilizate pe maşinile şi triciclurile Street View. Street View Trekker este utilizat pentru a prelua imagini din locuri accesibile doar cu piciorul.

Prin această tehnologie oricine – din confortul fotoliului sau în excursie – poate exploara virtual Marele Canion, accesibil până acum doar pe jos.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/9ae5MzPKAQ4?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>