Bărbatul a primit o amendă de 1000 de lei pentru comentariul jignitor pe care l-a lăsat pe pagina de Facebook al Poliţiei Locale Câmpia Turzii.

Din cauza faptului că nu s-a prezentat la secția de poliție atunci când i-a fost solicitat, bărbatul s-a mai ales cu încă o amendă de 500 de lei.

Citește și Schimbare majoră în educație! Câte clase sunt acum obligatorii și ce examene noi vor avea de susținut elevii

Pe data de 29 martie, pe pagina de Facebook a Poliției Locale din Câmpia Turzii a apărut un comentariu jignitor la adresa instituției. Postarea la acre apare comentariul este un comunicat de presă intitulat „Poliţia Locală Câmpia Turzii în acţiune”.

Vezi și S-a aflat! Ce salariu câștigă Mircea Badea la Antena 3. Suma este uriașă

„În data de 1 aprilie 2019 agenţii de poliţie locală din cadrul Serviciului Public Poliţia Locală Câmpia Turzii au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei un cetăţean din localitate pentru cuvintele jignitoare şi obscene aduse pe reţeaua de socializare Facebook, la adresa instituţiei şi a poliţiştilor locali, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia. Persoana a fost invitată, ulterior, la sediul Poliţiei Locale, pentru a da detalii cu privire la fapta sa, aceasta refuzând prezentarea, fiind sancţionată cu amendă contravenţională şi pentru această faptă cu suma de 500 de lei, conform Legii nr 61/1991, republicată”, se arată în comunicat.

Citește și Breaking News! Senatul a luat decizia: Ce se întâmplă cu propunerea de repatriere a aurului a lui Dragnea

În urma comunicatului de presă postat, persoana cu pricina „a adresat cuvinte jignitoare şi obcene la adresa insituţiei şi a poliţiştilor locali, sub formă de comentariu”.

„În baza deciziei instanţelor de judecată româneşti, reţeaua de socializare Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, iar fapta săvârşită încalcă prevederile Legii nr. 61/1991, republicată, reprezentând contravenţii, acestea fiind, astfel, sancţionate în conformitate”, se mai arată în comunicat.

Vezi și Umilință pentru Viorica Dăncilă! Alegerea greșită a premierului la nunta Olguței Vasilescu

În urma amenzii, persoana și-a sters comentariul de pe pagina de Facebook a poliției. Mesajul se află totuși în dosarul de contravenţie, conform RTv.