Premierul Marcel Ciolacu transmite primul mesaj oficial din partea României, după incidentul tragic din Slovacia.

Marcel Ciolacu s-a declarat profund șocat de informația care a venit din Slovacia. Premierul a ținut să transmită cele mai sincere și calde gânduri premierului Fico.

Marcel Ciolacu se declară profund șocat

Șeful Guvernului a ținut să arate că un astfel de gest nu are nicio explicație. El a mai susținut că cei care vor fi găsiți vinovați trebuie să fie trași la răspundere.

„Sunt profund șocat de veștile care vin din Slovacia. Îi transmit cele mai sincere și calde gânduri premierului Fico. Un act extrem de acest gen nu are nicio scuză, iar cei care se fac responsabili trebuie să fie pedepsiți”, a scris Ciolacu pe Twitter.

Klaus Iohannis se declară consternat

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat. El a scris pe rețeaua de socializare X că este ”consternat”.

”Sunt consternat să aflu despre împușcarea premierului slovac Robert Fico. Îi doresc însănătoșire grabnică și completă. Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste, care amenință valorile noastre europene fundamentale.” – a transmis șeful statului român.

Nicolae Ciucă condamnă ferm tentativa de asasinat

Nicolae Ciucă a scris și el un mesaj, tot pe Twitter. Liderul PNL a ținut să condamne tentativa de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico. El a ținut să arate că aceste acte de violenţă nu îşi au locul într-o democraţie.

„Condamn ferm tentativa de asasinat raportată asupra premierului slovac Robert Fico. Aceste acte de violenţă nu îşi au locul într-o democraţie. Aşteptăm mai multe detalii despre incident şi avem încredere că autorităţile vor efectua o anchetă amănunţită”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe reţeaua X.

Premierul Slovaciei, Robert Fico a fost rănit

Potrivit informațiilor, premierul Slovaciei, Robert Fico, în vârstă de 60 de ani, a fost rănit și transportat la spitalul din Bratislava după ce a fost împușcat în abdomen. Aceste informații sunt transmise de agenția Associated Press.

Incidentul a avut loc astăzi, 15 mai, în orașul Handlová, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava, conform postului de televiziune de știri TA3.

S-au auzit mai multe împușcături

Conform anunțului făcut miercuri de către agenția TASR, incidentul a avut loc miercuri într-o comunitate din afara Bratislavei. Un martor a relatat că au fost auzite mai multe împușcături și că un bărbat a fost arestat.

Reprezentanții Guvernului slovac nu au comentat incidentul. Se pare că Robert Fico a fost rănit și transportat la spital.

Șeful Guvernului slovac s-a apropiat de persoanele care îl salutau

Conform informațiilor de la TA3, au fost trase patru focuri de armă, unul dintre acestea lovind direct în abdomen premierul slovac.

Incidentul a avut loc în fața Casei de Cultură, unde guvernul era în ședință, iar premierul se plimba printre oameni.

Martorii prezenți la fața locului au relatat că premierul Fico s-a apropiat de persoanele care îl salutau și s-au auzit mai multe împușcături. Fico a căzut la pământ în urma acestora, conform N-ko. Este de menționat că șeful Executivului slovac este acuzat că ar fi pro-rus.