UPDATE

Premierul Slovaciei s-ar afla în stare gravă. Un martor al scenei a povestit pentru presa slovacă despre „răni și sânge” la capul și pieptul premierului Robert Fico.

Presa din Slovacia mai scrie că demnitarul ar fi în stare „foarte gravă”. El a fost fost transportat de urgenţă la o unitate medicală cu ajutorul unui elicopter.

Atacatorul ar fi originar din orașul slovac Levice.

Ştirea iniţială

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat. Suspectul a fost prins imediat de poliţişti

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit și transportat la spital în Bratislava după ce a fost împușcat, transmite agenţia Associated Press.

Robert Fico, în vârstă de 60 de ani, a fost împușcat miercuri în abdomen.

Totul a avut loc astăzi, 15 mai, în orașul Handlová, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitală, conform postului de televiziune de știri TA3.

Un suspect a fost deja capturat şi se află în custodia Poliţiei.

„Era o mulțime de oameni care așteptau afară și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat reținut, iar agenții de securitate l-au luat pe prim-ministru.

Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să îl vizeze chiar pe prim-ministru”, a precizat un jurnalist al publicației HN Online din Slovacia.

Au fost patru focuri de armă

Potrivit ta3, au fost trase patru focuri de armă, dintre care unul l-a lovit direct în abdomen pe premierul slovac.

Împușcăturile au fost trase în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul, în timp ce premierul se plimba printre oameni.

Reporterul Denník N Daniel Vražda nu a văzut incidentul, dar se afla în apropiere și a auzit mai multe focuri de armă. El a văzut apoi cum prim-ministrul a fost ridicat de la sol de gărzile de securitate și urcat într-o mașină și dus departe.

Redactorul HNonline Juraj Búry a declarat că a auzit două împușcături de afară, el fiind în acel moment în interior. Ziaristul spune că poliția l-a reținut pe cel care a tras și apoi a eliberat piața din Handlova.

Potrivit martorilor prezenți la fața locului, Fico s-a apropiat de persoanele care îl salutau și s-au tras mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ, relatează N-ko. Șeful Executivului slovac este acuzat că este pro-rus.