Războiul intră într-o nouă etapă: Ucraina are nevoie de arme nucleare

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că țara sa are anumite nevoi urgente. În conversațiile pe care le-a avut cu prim-miniștii Guvernelor din Suedia și Luxemburg, el a menționat că țara sa are nevoie de sisteme de arme nucleare.

Într-o postare recentă, liderul de la Kiev spune că a avut conversații cu prim-ministrul Ulf Kristersson (Suedia) și cu Luke Frieden (Luxemburg).

Nu în ultimul rând, acesta a mai precizat că a purtat discuții cu privire la asistența în domeniul apărării pentru Ucraina. De asemenea, s-a discutat și despre nevoile urgente ale acestei țări. Nu în ultimul rând, discuțiile au abordat și sistemele de arme nucleare.

”Vă mulţumesc pentru sprijin şi pregătirea de noi soluţii. Vă mulţumim pentru dorinţa de a aduce împreună o pace dreaptă: Suedia şi Luxemburg vor participa la Summitul pentru pace, care reprezintă prima ocazie de a pune bazele pentru restabilirea deplină a dreptului internaţional”, a declarat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski
SURSA FOTO: Facebook, Volodimir Zelenski

SUA și aliații „fac tot ce este omenește posibil” pentru a trimite în grabă arme în Ucraina

Statele Unite lucrează din greu pentru a trimite rapid arme în Ucraina pentru a lupta împotriva unei ofensive terestre rusești surpriză în regiunea nord-estică Harkov, a declarat luni Casa Albă.

„Facem tot ce este omenește posibil, atât noi, cât și aliații noștri”, a declarat reporterilor consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, adăugând că un nou pachet de arme va fi anunțat „în zilele următoare”.

În ultimele două zile, Moscova a capturat aproximativ 106 kilometri pătrați și cel puțin șapte sate. Cele mai multe dintre ele sunt deja depopulate, potrivit proiectului de monitorizare open-source DeepState pe canalul de mesagerie Telegram.

Canalul, care este apropiat de armata ucraineană, a declarat că forțele rusești urmăresc să rețină forțele ucrainene în nord-estul țării. Luptele fac ravagii și în Donețk, la sud-est de Harkov.

Volodimir Zelenski a declarat în discursul său video de duminică că luptele din zona Donețk nu sunt „mai puțin intense” decât cele din Harkov. El spune că Kremlinul urmărește „să ne împrăștie forțele” prin deschiderea unui al doilea front activ în Harkov.

Rusia „a efectuat duminică 22 de asalturi” în cinci zone de frontieră. Dintre acestea, 14 erau în curs de desfășurare, a precizat armata ucraineană.