În cadrul unei emisiuni de la Antena 3, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu reprezintă o prioritate pentru România, mai ales în condiţiile unei majorităţi precare în Parlament.

Totodată, el a mai subliniat faptul că în momentul de față, PSD a devenit cea mai stabilă forță politică din România, dar și cea mai responsabilă spre deosebire de PNL. Marcel Ciolacu este de părere că pentru suspendarea unui președinte este nevoie de o majoritate în Parlament, iar referitor la declarațiile făcute de liderul AUR George Simion pe această temă, liderul PSD este de părere că ele reprezintă „o temă falsă”.

„Există vreo majoritate în acest sens? Există o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă. Nu cred că prioritatea românilor acum este suspendarea.

Aici facem diferenţa dintre partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice (…) care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este acum suspendarea domnului Iohannis. Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Mie mi se pare o temă falsă în acest moment”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o emisiune la Antena3.

Anunțul făcut de AUR

De menționat este faptul că precizările lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care, după adoptarea moţiunii de cenzură,  George Simion a afirmat că AUR susţine alegerile anticipate, iar dacă preşedintele Klaus Iohannis „va sfida” partidul, se gândeşte şi la posibilitatea suspendării acestuia din funcţie.

„Suntem de acord cu alegerile anticipate, mergem până la capăt. Dacă în vreun fel vedem că ne va sfida Klaus Iohannis – nu neapărat pe noi, ci pe cei care ne-au votat şi ne-au trimis aici -, o să vorbim şi de posibilitatea suspendării lui Klaus Iohannis”, a spus Simion.

Totodată, el mai adăuga că șeful statului a fost avertizat din timp în legătură cu situația politică, dar a eșuat.

„Toate vocile din spațiul public susțin că va fi un candidat de paie, de parcă Florin Cîțu este altceva, și după acest candidat de paie pentru prima propunere va urma Florin Cîțu. Noi l-am avertizat pe președintele Iohannis, pe acest trist epigon care, din păcate, a fost șapte ani de zile președintele României, un stat eșuat – după cum spune dumnealui”, a spus George Simion.