Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Marcel Ciolacu anunță adoptarea bugetului pentru anul 2022. El susține că noul buget respectă angajamentele făcute în fața românilor și are ca scop oprirea prăbușirii economiei românești.

Totodată, liderul PSD a explicat că suma de 517 miliarde de lei urmează să fie cheltuită pentru români, dar și pentru companiile din România. Ciolacu menționează că noul buget este extrem de important pentru îndeplinirea țintelor asumate de România în fața Comisiei Europene și instituțiilor financiare internaționale.

„Astăzi a fost adoptat bugetul consolidat pentru anul 2022! Este un buget care respectă angajamentele făcute românilor! Este instrumentul cheie prin care vom opri prăbușirea economiei!

517 miliarde lei sunt cheltuieli pentru români și companiile ce produc aici, în România: pentru puterea de cumpărare, salarii, pensii, alocații, investiții, locurile de muncă și pentru a ne lupta cu pandemia. O construcție care duce la îndeplinire țintele asumate de România în fața Comisiei Europene și instituțiilor financiare internaționale”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu, mesaj dur către USR

Liderul PSD a lansat și un atac dur la adresa celor de la USR pe care i-a numit ”nerușinați” pentru că vor să atace bugetul a CCR. Acesta susține că situația românilor este una extrem de gravă, iar noul buget are menirea de a le oferi un sprijin acestora.

„P.S. Pentru nerușinații de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte și postări pe rețele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înțelegeți mesajul!”, a adăugat Ciolacu.

Amintim faptul că joi, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

În ceea ce privește reacția lui Ciolacu referitoare la USR, aceasta vina după ce membrii partidului au anunțat că vor ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pentru 2022.

Cât despre motivele care vor fi invocate în sesizarea de constituţionalitate, printre ele se numără şi faptul că bugetul pentru 2022 a fost adoptat de către Parlament fără ca legea plafoanelor să fie adoptată şi cu alocări către ministere care nu au încă hotărârile de Guvern de înfiinţare sau reorganizare.