}n decursul zilei de astăzi, ANI a remis un comunicat în care arăta că în urma evaluărilor efectuate s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Adrian Piteiu, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de reprezentant legal al SNGN Romgaz SA Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu SC Aprov SA Mediaş (societate la care acesta a deţinut, în perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obţinut fiind în cuantum de 66.454.374 lei (aproximativ 15.218.442 euro), informează Agerpres.

În perioada 18 martie 2005 – 19 ianuarie 2009, Adrian Piteiu a exercitat, succesiv, în cadrul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş, funcţiile de director general adjunct (începând cu data de 18.03.2005), director – Direcţia Explorare (începând cu data de 15.06.2007) şi director general (începând cu data de 19.01.2009).

Adrian Piteiu a mai deţinut şi funcţia de administrator în cadrul societăţii SC Aprov SA Mediaş, în perioada 7 noiembrie 2001 – 25 mai 2005.

ANI mai arată că, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, Adrian Piteiu, în calitate de reprezentant legal al Romgaz, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu SC Aprov SA Mediaş, societate care, astfel, a realizat încasări în valoare totală de 66.454.374 lei.

După anunţul ANI, compania a remis un comunicat prin care preciza că va stabili măsurile care se impun în cazul lui Marcel Adrian Piteiu numai după ce organele judiciare competente se vor pronunţa în acest caz.
"Conducerea SNGN Romgaz SA a aflat din comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate că, în urma evaluării efectuate de aceasta instituţie, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, de către Piteiu Marcel Adrian, care ocupă în prezent funcţia de director în cadrul Direcţiei explorare din cadrul SNGN Romgaz SA. După cum reiese din comunicatul ANI, au fost sesizate organele judiciare competente, care urmează să se pronunţe cu privire la faptele menţionate. SNGN Romgaz SA nu cunoaşte conţinutul dosarului şi nu poate să formuleze un punct de vedere referitor la acesta. După pronunţarea organelor judiciare competente, conducerea societăţii va stabili măsurile care se impun", se arată în comunicatul companie, citat de Agerpres.