Credit Suisse se ocupă de tranzacţia ce ar putea avea loc anul acesta, urmând să fie listate 25% din acţiunile clubului. Iniţial clubul a avut două opţiuni de listare, Hong Kong şi Singapore, într-o regiune unde are 190 de milioane de suporteri. “Este o lovitură pentru bursa din Singapore. Manchester United este un brand atrăgător în această parte a lumii şi probabil încearcă să profite de un moment bun, pentru că de aici va veni creşterea”, spune Christopher Wong, manager de investiţii la Aberdeen Asset Management Asia.
Principala problemă a clubului o reprezintă obligaţiuniile în valoare de 500 mil. lire sterline, obligaţiuni care vor ajunge la maturitate în 2017 şi care au luat locul unui împrumut bancar contractat în 2005 la preluarea clubului de către familia Glazer. Anual, United trebuie să plătească 45 mil. lire sterline. Fanii sunt nemulţumiţi de operaţiunile financiare ale clubului, care a anunţat pierderi de 104,7 mil. lire sterline pentru ultimul an fiscal, pierderi datorate costului de transfer a împrumuturilor bancare în obligaţiuni şi veniturile reduse din vânzarea de jucători.
Potrivit analiştilor, ţinta United, de a obţine 1 mld. dolari din listarea a 25% din acţiuni ar putea fi prea ambiţioasă, din moment ce întreg clubul a fost estimat recent la 1,8 mld. dolari. “Ei pariază că vor obţine o valoare mai bună în Asia, însă nu se bazează pe fapte ci pe impresii. Cred că valoarează circa jumătate din ceea ce vor ei”, spune Stephen Schechter, CEO la banca de investiţii Schechter & Co din Londra.