Raiffeisen International l-a numit pe Bogdan Merfea la conducerea subsidiarei grupului din Kosovo – Raiffeisen Bank Kosovo J.S.C.  Bogdan Merfea a coordonat pana acum, Aria de Vanzari si Distributie a Raiffeisen Bank Romania si preia aceasta functie de la Olivier Whittle.

Bogdan Merfea are o experienta de 10 ani in domeniul bancar si s-a alaturat grupului Raiffeisen in 2001, cand a  fost numit director al sucursalei Raiffeisen Bank din Brasov.

Din 2004 a preluat functia de director al centrului regional de management Brasov, iar din 2005 a fost numit director executiv si a coordonat reteaua de unitati Raiffeisen Bank. In perioada in care Bogdan Merfea a ocupat aceasta functie, reteaua bancii a cunoscut o dezvoltare fara precedent numarul unitatilor crescand de la aproximativ 215 in 2005, la peste 500 de agentii in prezent. Inainte de a intra in domeniul bancar, Bogdan Merfea a fost profesor la Universitatea «Transilvania» din Brasov.

Raiffeisen Bank Kosovo a fost fondata in noiembrie 2001 sub numele de American Bank of Kosovo, iar in 2003 a fost preluata de Raiffeisen Intrenational. Banca ocupa in 2007 pozitia a doua in Kosovo, cu o cota de piata de 35%, cu active totale in valoare de 477 milioane de euro, o retea de aproximativ 40 de unitati si 600 de angajati. Raiffeisen Bank Kosovo a fost desemnata de  prestigioasa revista The Banker premiul „Banca anului 2007”.

Sursa: Raiffeisen Bank

Te-ar putea interesa și: