Mămăliga poate fi un adevărat pericol! Cine nu trebuie să o consume niciodată

Mămăliga poate fi un adevărat pericol pentru sănătate! O anumită categorie de persoane ar trebui să se ferească de ea. Chiar dacă, aceasta este unul dintre simbolurile naţionale ale românilor şi un aliment nelipsit de pe mesele noastre atât de Sărbători, cât şi în perioadele de post.

Mămăliga este mereu servită alături de sărmale, brânza cu smântână, dar și cu ouă ochiuri sau ciulama de ciuperci. Mulți dintre noi cred că mămăliga nu îngrașă la fel de tare ca și pâinea. Există însă acest pericol. Mitul mămăligii care nu îngrașă a fost însă desființat de un celebru nutriționist.

Cu alte cuvinte, toți cei care se tem că se pot îngrășa trebuie să evite total mămăliga. Mihaela Bilic a explicat pe larg de ce este bine să nu cădem în capcană și să credem că mămăliga în loc de pâine nu se va simți pe cântar. Ea a arătat că o felie de mămăligă este echivalentă cu o felie de pâine, adică 70-80cal. Deşi 100g mămăligă au 70 calorii iar 100g pâine au 230cal, nutriționistul a avertizat să nu se facă greşeala să se cfeadă că mămăliga nu îngraşă.

Mămăliga poate fi un adevărat pericol! Cine nu trebuie să o consume niciodată

„O felie de mămăligă e grea (are 100g) în timp ce felia de pâine e uşoară (25g) ceea ce face ca în final să fie echivalente. Dacă vorbim de mămăliga caldă socotiţi că 3 linguri corespund unei felii. Concluzia e că mămăligă reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine şi ne scapă de balonări. Dar de îngrăşat, îngraşă la fel”, a susținut, în urmă cu ceva vreme celebrul nutriționist.

Ea a spus că este recomandat să înlocuim mămăliga cu pâinea. Asta pentru că mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore.

„Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane. În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă) pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele şi la vedere iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal”, a mai spus aceasta.

Mămăliga poate fi un adevărat pericol! Cine nu trebuie să o consume niciodată