Informații noi ies acum la iveală despre crima din Sectorul 4, unde în lada unei canapele a fost găsit cadavrul unei fetițe de 12 ani. Mama acesteia a fost localizată în Spania, unde s-a angajat la o fermă împreună cu mai mulți români. Partenerul acesteia, suspect în acest caz, este căutat atât de autoritățile române cât și de cele spaniole. Ultimele date indică că acesta ar putea fi în Olanda.

Mama fetiței omorâte a susținut că nu știe ce s-a întâmplat și ultima dată știa că micuța ar fi plecat la tatăl său. Acesta din urmă a declarat dispariția acesteia pe 5 mai, după ce nu a mai primit niciun semn de la ea.

Mama copilei neagă vehement orice implicare

„Eu de unde să știu ce s-a întâmplat? Dacă eu mă sculam la 4:00 dimineața și plecam cu mama, fata a plecat la taică-său. Eu am dus-o de vreo două ori la taică-său, am dus-o până la poartă. Ăsta este adevărul. (…) Nu mi-am omorât copilul! Copilul stătea și la mama, venea și la mine, și se ducea și la taică-său. (…)

Mama cu fostul, și eu cu fostul, nu suntem în relații bune. Dacă îmi spunea că vrea la tati, eu o duceam, luam mașina și o duceam până la poartă, ea intra în curte și eu plecam. (…)

Măi, dacă eram criminală, nu te omoram pe tine? Dacă eu eram vinovată, o mai sunam pe mama? Nu acopăr pe nimeni, nu știu nimic! Dacă eu știam, nu spuneam? Mă duceam la poliție, și dacă nu știam în română mă duceam cu telefonul și spuneam tot. Le spun tot, cum v-am spus și vouă, dar nu știu nimic”, a comentat femeia la întrebările colegilor săi din Spania. Aceștia au înregistrat-o.

Motivul pentru care nu a vărsat nicio lacrimă

Întrebată de colegi de ce nu plânge la aflarea cumplitei vești, femeia a susținut că se află în stare de șoc.

“Nu pot, pe cuvântul meu, mă înțeapă inima dar nu pot! De când m-a trezit Nea Ion din somn, nu pot!”, a comentat aceasta.

Dacă probele vor confirma implicația celor femeii și a partenerului său  în această crimă șocantă, vor fi emise mandate europene de arestare pe numele lor. În paralel, legiștii care au examinat trupul fetiței ucise și ascunse în ladă au aflat noi date despre cum s-a petrecut cumplita crimă.

Ultimele clipe din viața copilei de 12 ani

Medicii legiști care au făcut necropsia au descoperit că aceasta avea un cordon înfășurat în jurul gâtului și care, din cauza stării de degradare a cadavrului, nu a fost observat până în acel moment. Amintim că trupul neînsuflețit al fetiței a fost găsit de proprietarul apartamentului în care mama ei locuia, în chirie, alături de concubin.

Potrivit unor surse citate de Realitatea, în timp ce se afla în apartamentul din București, bărbatul a strangulat-o pe fetiță cu un cordon, ceea ce a condus la decesul acesteia prin asfixiere mecanică.

Ulterior, acesta a învelit cadavrul minorei în doi saci menajeri și l-a ascuns în lada canapelei din sufrageria apartamentului, unde a fost găsit în data de 3 iunie de proprietarul apartamentului. Potrivit primelor informații, crima a avut loc în jurul datei de 11 mai 2023