Măsura a fost luată în urma analizei realizate de miniştrii de Interne, Petre Tobă, şi Transporturilor, Sorin Buşe, pentru a se evita eventuala aglomeraţie care ar putea să apară în orele de vârf, fiind implementată cu sprijinul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, menţionează sursa citată.

"Astfel, în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în România (sosiri), s-au suplimentat punctele de control ale Poliţiei de Frontieră de la 6 la 10, fiind astfel operaţionale 20 de posturi de control ale Poliţiei de Frontieră, iar pe sensul de ieşire din ţară (plecări) – de la 6 la 9, fiind operaţionale 18 posturi de control al documentelor de călătorie. Aceste măsuri de fluidizare a traficului de pasageri sunt însoţite de o suplimentare a numărului de poliţişti de frontieră care vor asigura noile posturi înfiinţate", precizează MAI.

Ministerul de Interne menţionează că, în prima jumătate a anului, prin PTF Aeroport Henri Coandă au trecut frontiera 4,5 milioane de cetăţeni români şi străini, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 1,6 milioane de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agerpres