Creşterea organică a devenit foarte scumpă în momentul de faţă în sectorul bancar şi o achiziţie de portofoliu este mult mai rentabilă din punct de vedere al eficienţei, a declarat luni Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank, într-o conferinţă de specialitate. "Planul strategic este de creştere organică. În schimb ne uităm la orice alte oportunităţi care apar pe piaţă. Creşterea organică a devenit foarte scumpă în momentul de faţă şi o achiziţie de portofoliu este mult mai rentabilă din punct de vedere al eficienţei. Dacă vor apărea oportunităţi le vom analiza", a spus Radu.

Referindu-se la tranzacţia recentă cu Ţiriac Holdings Ltd., el a precizat că strategia rămâne aceeaşi dar banca se va rebrandui. "Banca are în vedere rebranduirea. N-aş vrea să dau date dar este un plan la care se lucrează şi vrem să-l implementăm cât se poate de repede. (…) Strategia rămâne aceeaşi, de creştere. Este o tranzacţie care se discută de ceva timp. Dovedeşte că grupul este oricând pregătit să îşi crească investiţiile în România lucru care a fost dovedit şi prin tranzacţia RBS", a explicat CEO-ul UniCredit Ţiriac Bank.

UniCredit Bank Austria AG a cumpărat, recent, acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank S.A. deţinute de Ţiriac Holdings Ltd., majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: