MAI a făcut controale în masă

Conform MAI, sâmbătă, la nivel naţional, au fost gestionate 1.767 de acţiuni punctuale şi 1.780 de apeluri la 112.

“Astfel, au fost verificaţi 6.500 de operatori economici, 201 operatori transport persoane, peste 10.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar şi peste 84.000 de persoane” se precizează în comunicat.

Au fost aplicate aproximativ 9.500 de sancţiuni contravenţionale ce însumează peste 1.600.000 lei.

“Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie. Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori pentru nerespectarea distanţării fizice. De asemenea, au fost sancţionate contravenţii precum nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private şi nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor”, precizează MAI.

MAI a întocmit şapte dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Au fost primite nouă apeluri telefonice la linia TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul Municipiului Bucureşti şi a trei judeţe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

În funcţie de aspectele verificate, echipele mixte de control au fost alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ANSVA, ANPC, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi ai autorităţilor locale. În total, au participat peste 16.500 de angajaţi.