"Marea Britanie, de exemplu, se bazează, în primul rând, pe încurajarea antreprenoriatului, prin care să mute grupul de oameni care beneficiază de ajutor social în cel de posibil viitori angajatori şi, în al doilea rând, pe a regândi sistemul de educaţie, care trebuie actualizat la societatea modernă, ca să coincidă cu nevoile mediului de afaceri", a declarat, într-o conferinţă de presă, Madi Sharma, o promotoare a antreprenoriatului.

Ea s-a aflat vineri şi sâmbătă la Oradea, unde a avut întâlniri cu studenţi şi femei fără loc de muncă. În cursul zilei de sâmbătă, britanica a moderat o masă rotundă, intitulată ''Acţiuni concrete împreună'', la care au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai mediului de afaceri şi ai mediului universitar. Discuţiile au avut ca obiectiv realizarea unei strategii de dezvoltare a municipiului Oradea şi a judeţului Bihor în diverse domenii, pe modelul platformei europene dedicate dietei, sănătăţii şi nutriţiei.

Potrivit eurodeputatului Emilian Pavel, ideile şi propunerile formulate în acest sens ar urma să îşi găsească locul pe un site sau un forum dedicat. Ca exemplu de acţiune concretă, el le-a propus organizaţiilor patronale să înfiinţeze o asociaţie care să ofere studenţilor şi liceenilor cursuri de antreprenoriat.

De altfel, iniţiativa acestei platforme de dezvoltare reprezintă un proiect-pilot în România, după cum a precizat Madi Sharma, iar sâmbătă la Oradea a avut loc o primă întâlnire a grupului de acţiune.

SURSA: Agerpres