Potrivit Dpa, luni Franţa va încheia oficial perioada strictă de izolare care a durat 54 de zile din cauza coronavirusului. Totuși, multe restricţii rămân în vigoare.

Astfel, de luni francezii pot ieși din case fără să aibă la ei o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la motivul pentru care se află pe stradă şi majoritatea magazinelor şi a altor locuri de muncă vor fi redeschise.

Dar, având în vedere că ţara are unul din cele mai ridicate bilanţuri de deces din Europa din cauza COVID-19, autorităţile doresc să menţină contactele sociale reduse la minimum deocamdată.

Se deschid școlile

Potrivit Guvernului, cetățenii pot continua să lucreze de acasă ar trebui să facă în continuare acest lucru, citează agerpres.

În ceea ce privește cafenelele şi restaurantele, acestea vor rămâne închise pentru moment.

Şcolile pe de altă parte se vor redeschide treptat începând din această săptămână pentru clasele primare, în timp ce clasele gimnaziale îşi vor relua cursurile săptămâna viitoare numai în zonele mai puţin afectate de epidemie.

Declaraţiile pe proprie răspundere vor fi în continuare necesare pentru oricine va folosi transportul public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiştilor şi celor aflaţi în călătorii esenţiale.

La nivel naţional, măştile vor fi necesare în transportul public.

Restricţiile de călătorie rămân în vigoare între Franţa continentală şi insula Corsica din Mediterana şi în teritoriile de peste mări.