Ulterior, autoritățile fiscale din Franța au demarat o verificare “de rutină” a finanțelor personale ale membrilor guvernului și au negat știrile potrivit cărora ministrul bugetului ar suspectat fără la o probă specifică.
Poziția autorităților franceze a fost emisă prin ministerul condus de Cahuzac pe fondul știrilor din weekend cum că președintele Francois Hollande ar putea lua în considerare o remaniere guvernamentală, la șapte luni de la victoria din mai împotriva lui Nicolas Sarkozy.
Cahuzac, cel care conduce represiunea oficială împotriva evaziunii fiscale, a negat vehement știrile lansate de Mediapart cum că ar fi deținut un cont în Elveția, iar acum dă în judecată pentru calomnie site-ul de investigații.
Astfel de acuzații sunt în mod special senzitive din momentul în care guvernul a crescut brusc taxele pentru cei cu venituri mari și a atras multiple critici din partea francezilor bogați care s-au gândit să își mute rezidența fiscală în afara țării.
Ministrul bugetului riscă să își piardă portofoliul la o iminentă remaniere, potrivit știrilor de duminică lansate de Le Parisien și Le Journal du Dimanche, ambele citând surse guvernamentale.