"Iranul este ţara cu cele mai mare rezerve de gaze naturale şi ţiţei din lume. Toţi operatorii din sectorul energiei sunt interesaţi de dezvoltarea zăcămintelor din Iran. Şi, desigur, noi cunoaştem foarte bine zăcămintele deoarece am lucrat acolo înainte de impunerea sancţiunilor şi împreună cu firme partenere am deschis unele depozite masive. De aceea vrem să revenim", a explicat şeful Lukoil, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că firma ia în considerare participarea la dezvoltarea zăcământului Anaran.

Guvernul de la Teheran pregăteşte noua legislaţie privind admiterea investitorilor străini în zăcămintele de gaze naturale şi ţiţei din Iran. Legislaţia ar urma să fie finalizată până în octombrie 2016, a afirmat Vagit Alekperov, mai scrie Agerpres.

În mai, grupul energetic austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, şi Compania Naţională Iraniană de Petrol (NIOC) au semnat, la Teheran, o serie de acorduri privind explorarea în comun a unor perimetre petrolifere în Iran.

Lukoil este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.